RESTORANI BOTA - ŠARE

Posjeti stranicu

O nama

U Malom Stonu otvaraju svoj prvi restoran tradicionalne dalmatinske kuhinje.
Priča se nastavlja i idućih trideset godina tijekom kojih se sa širenjem obitelji razvijao i posao.

Kada su 1987. od stare malostonske obitelji kupljeni prvo podrumi, a kasnije i cijeli bastion, nitko nije niti slutio da se u drevnom, utvrđenom prostoru krije dragocjenost koja će kasnije utjecati podjednako na sudbinu restorana kao i na sudbinu obitelji.

Među mnoštvom odbačenih stvari, namještaja, slika i sitnih ostavština, pronađene su i dvije rukom pisane kuharice "Recepti kuhanja". Knjige su tako, već zaboravljene, premostile razdoblje od Dubrovačke Republike na uzdisaju sve do trenutka kada su pronađene i kada su ponovno poslužile svrsi. Ovo vrijedno otkriće poslužilo je kao podloga tradicionalnoj autohtonoj dalmatinskoj kuhinji koju restoran njeguje od samih početaka.

Šestoro djece razvija obiteljski posao, u Splitu, Zagrebu te na koncu i u prekrasnom Dubrovniku u kojem najstariji sin pokreće vlastiti projekt i otvara prvi Oyster & sushi bar na ovim prostorima.

Ovaj jedinstveni koncept, temeljen na fuziji japanske i dalmatinske kuhinje doživljava velik uspjeh, pa se širi i na ostale lokacije u sklopu obiteljskih restorana.

Četrdeset godina upornosti, ustrajnosti i ljubavi prema poslu od kojeg žive iznjedrilo je četiri restorana gdje svi ljubitelji dobre hrane i kapljice rado svrate...


KIRNJA d.o.o.

Ulica kralja Zvonimira 124, 10000 ZAGREB

mail: split@bota-sare.hr
web: http://www.bota-sare.hr/

OIB: 60966016226

Kontakt

Sve kategorije

Prodaješ nešto?

Prijavi se i otvori svoj Webshop!

Webshop Besplatna registracija